barndommen
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest

Et par historier fra egen barndom

Indholdsfortegnelse

Selvmordsbrevet

Jeg har ikke været med end 3-4 år gammel før min mor havde skrevet et selvmords brev om hvordan vi begge 2 skulle op i himlen til min far, og hvor vores aske skulle stryges henne. Hun havde skrevet det i en antabus brandert med mig ved siden af hende. Historien som jeg husker den er at hun har haft ringet til min søster efter hun havde skrevet brevet og sagt at nu var det altså nu. Min søster havde været hurtig på telefon og fluks ringet til en bekendt der boede tæt på min mor, hun kom med det samme og fjernede mig fra hjemmet så der aldrig skete mere. Hende var jeg ekstrem taknemmelig for den dag i dag. 

Busturen

Jeg husker selv som barn hvordan min mor engang gav mig en 100kr seddel for at købe noget. Min mor var på daværende tidspunkt blevet buschauffør i Aabenraa kommunen, men som sagt gav hun mig en 100kr seddel til at handle noget for, jeg endte med at købe et kæmpe askebæger i stedet for til hende, fordi jeg tænkte at hun ville blive glad for det, Desværre var det ikke hvad der kom til at ske, hun råbte og skreg af mig inde i bussen og jeg krøb sammen. I stedet skulle jeg have stået op for mig selv og sagt “Mor, ved du hvad. Den slags behandling fortjener jeg sku ikke, hvis du ikke kan behandle mig ordentlig, så vil jeg hjem til min plejefamilie igen,

Overnatning i sommerhuset i Hejlsminde

Min mor og jeg boede engang på et tidspunkt i et sommerhus bag en kiosk i Hejlsminde, og jeg havde sat mig varm på et stykke lejetøj i kiosken, et pengeskab hvis jeg selv husker korrekt. 

Jeg kom tilbage til sommerhuset og hun var selvfølgelig fuld som altid, jeg hørte hende af om jeg ikke måtte få penge til det. Jo det kunne jeg godt når hun engang vågnede fra sin brandert. Så klog som jeg var ventede jeg indtil hun sov, og satte uret på væggen et par timer frem, også vækkede jeg hende igen, også fik jeg en ordentlig fucking røvfuld. Jeg var ked af det efterfølgende men fik vidst alligevel legetøj, uden helt at kunne huske det. Her igen skulle jeg have haft givet tilbage af næsten samme skuffe, for har aldrig fortjent sådan en behandling, eller at føle at hun var ond. 

At komme hjem efter at have været hjemme hos min plejefamilie i en weekend

Jeg havde været på weekend besøg hos min fantastiske plejefamilie i Christiansfeld, og har ikke været mere en 7-8 år gammel på daværende tidspunkt. De afleverede mig søndag eftermiddag, og da mor åbnede døren var hun klam, ækel, pisse fuld og ked af det som sædvaneligt. Min plejemor som er mere min rigtige mor end hende jeg havde i barndommen spurgte min mor af om de ikke bare skulle tage mig med dem hjem igen, for de kunne godt se at den var skrublende gal med min mor. Det mente min mor absolut ikke at de skulle. Min plejemor sagde til hende at det der ville blive meldt til kommunen.

Da plejefamilien var væk og jeg var alene med min mor husker jeg at hun havde lagt sig på stue gulvet og var begyndt at tude og sige at hendes liv ikke var værd og leve mere og alt muligt andet klamt og dumt der kom ud af hendes mund. Jeg kan huske at jeg følte mig så træt at alt den idiot snak at jeg gik ud og køkkenet og hentede en kniv og gik indtil mor mor igen for at lægge den i hånden på hende og sige “Mor, jeg gider ikke alt det, så hvis du virkelig mener det, så gør noget ved det nu.” Jeg husker ikke mere efter det, men jeg havde sikkert lagt mig ved siden af hende og trøstede hende.  Jeg kan bare huske at jeg følte at jeg hadede hende. 

Jeg stak af flere gange hjemmefra

Jeg kunne simpelthen ikke rumme min mor flere gang, hun var klam, ulækker og syg. Hver gang jeg stak af hjemmefra ville hun prompte se om hun kunne finde mig igen, og hun fattede bare ikke at jeg stak af hjemmefra fordi jeg aldrig rigtig har kunne lide hende. Selvfølgelig var jeg glad for hende, men tror at jeg flere gange følte at jeg hadede hende, end at jeg elskede hende. Jeg har aldrig følt at jeg har haft det super godt med hende. Hun gjorde onde ting og hun gjorde gode ting, men jeg føler at jeg mest husker hende for at være ynkelig og ked af det hele tiden, og sådan har jeg bare aldrig været, men hun var bare en der gerne ville have givet mig ansvaret for det. Jeg har sku aldrig have haft noget ansvar overfor en kvinde som hende.

Jeg husker os hvordan jeg engang stak af hjem til min plejefamilie igen, jeg havde pakket en taske med lokumspapir og stukket af, taget bussen, også hentede de mig på busstedet i Christiansfeld. Jeg mener at jeg havde overnattet en weekend der, men ikke desto mindre kom hele banden og hentede mig, og de var sku alle sammen sure. 

Jeg stak os engang af dengang vi boede i Aabenraa, jeg hoppede ud af vinduet på hvad jeg mener var stue etagen, dog lidt højere end hvordan stueetager ellers er. Jeg stak af hjem til min storebror som boede et andet sted i Aabenraa og jeg havde taget min elskede fodbold med mig. Jeg mente at jeg vist var der et par dage før min mor os kom derhjem for at overnatte der sammen med mig på sofaen. Det føltes bare så klamt og ulækkert. Det var tit sådan at rollen var byttet om i hjemmet, hun havde brugt mig som en erstatning for min far som desværre døde et par måneder inden jeg blev født. Jeg mødtes enlig os med en clairvoyant på et tidspunkt der sagde til mig at min far aldrig tog livet af sig selv på grund af han skulle have mig, men fordi at han havde ment at mit liv ville være bedre uden ham. Den sætning var rar at høre, for jeg havde ellers fået banket ind i hovedet af en eller grund at det var min skyld fordi jeg skulle blive født. 

Vi sku i cirkus

En dag da vi skulle i cirkus fordi min søster arbejde i cirkus dannebro husker jeg tydeligt at min mor var en klam drukkenbolt inden vi overhovedet kom der hen. Hun måtte stoppe op på en bænk på vej der hen og tyller et par flasker Underberg så det endte med at jeg måtte slæbe hende helt hen i cirkus fordi hun ikke kunne komme fra bænken igen. Min mor var desværre bare et ødelagt menneske, som ikke havde flere værktøjer i hendes taske og jeg havde fortjent bedre. 

VAR DETTE INDLÆG NYTTIGT FOR DIG?

DEL GERNE

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email