Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest

Vrede er enten din bedste ven, eller din værste fjerne

Til at starte med, så har jeg bare følt mig sur og vred, nærmest hadet min mor og de mennesker der var der hjemme hos min mor for ikke at have behandlet mig med den omsorg, kærlighed og respekt som jeg altid havde fortjent, og det samme med alle andre mennesker.

Alt for tit krøb jeg til køjs med tåre i øjnene hvor jeg skulle have stået op for mig selv og respekteret mig selv. Alt for tit har jeg os på arbejdspladser og vennekredse undertrykt at jeg har følt mig sur eller vred hvis jeg har følt at jeg blev behandlet unfair, Aldrig fået sagt hvad jeg virkelig følte, men det har jeg været bedre til at lære mig selv. 

Som mit selvværd steg, lærte jeg at jeg havde fortjent langt bedre behandling end hvad min mor, hendes omgangskreds og eventuelt kæreste kunne give mig. Så jeg havde båret rundt på et had til dem i så lang tid, og da jeg endelig lærte at komme af med den, fik min krop det meget bedre i takt med at jeg fik det bedre med mig selv og indså at jeg selv fortjener at behandle mig selv med den bedste kærlighed, omsorg, respekt og accept som jeg har fortjent.

Da min vrede havde været så undertrykt i lang tid, så var jeg nærmest begyndt at lange ud eller bide efter min kæreste og det var ved at gå ud over mit parforhold, indtil jeg indså at det var slet ikke vrede eller had jeg havde til min kæreste. Hun er skam vidunderlig og rigtig god og jeg fortjener at blive behandlet så godt som hun gør, men vreden var til min mor. Jeg indså os at da vreden aftog at jeg havde følt mig ked af det som en lille dreng over at have været behandlet så dårligt. Det havde jeg aldrig fortjent. Jeg skulle aldrig have fundet mig i hvordan de mennesker havde behandlet mig, eller hvordan min mor prøvede og hælde alt lort over på mig eller at hun råbte, skreg, græd eller slog mig. 

Vreden kan være rigtig sund, den er med til at hjælpe hvor ens grænser går, og kan hjælpe en med at finde ud af hvad man vil tolerer og ikke tolerere. 

Hvordan kan man komme af med vreden på en sund og god måde?

Sjov historie faktisk. Jeg købte mig engang et baseball bat, og kørte ud i skoven og hængte et billede op af min mor, også fik det ellers klø, men når ja, hver sin måde ikke. Ellers har jeg selv malet den, kommunikeret den ud, råbt den ud, skrevet den ud, ja faktisk alle punkter, og det har været godt for mig at komme af med alt det undertrykte så min krop atter igen følte sig i balance.
  • Kommunikere den ud 
  • Male den ud
  • Slippe den løs i en pude 
  • Råbe ude i naturen 
  • En tur til stranden for at komme af med det hele
  • Komme ud med den på et stykke papir

VAR DETTE INDLÆG NYTTIGT FOR DIG?

DEL GERNE

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email