Hvordan kommer man ud af misbrug
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest

At komme ud af sit misbrug kan være en svær kamp, en rejse mange sjældent bevæger sig ud i, men her er du klar til at tage kampen op og vise alkoholen og stofferne at du er bedre end dem, for det er du! Uanset hvem du er, hvad du kommer fra, eller hvad du har gjort.  Her er der nogen tips til hvordan du kan komme ud af misbruget og få større succes.

Tilbring tid eller find hjælp eller støtte fra en ven der er hvor du gerne vil være

Nemlig fri fra misbrug. Jeg kan ikke understrege dette nok, da du samtidigt med at finde hjælp fra en ven eller støtte fra et misbrugscenter kan betyde ekstremt meget for hvor hurtigt du kan komme ud af dit misbrug da de os ligger inde med ressourcer og værktøjer som du kan bruge til at komme ud af misbruget. 

komme ud af misbrug

Skift dit miljø ud

Det gjorde jeg selv, og det er en af de vigtigste ting for dig.

“Vis mig dine venner, og jeg skal sige dig hvem du er”

– et gammelt ordsprog du sikker har hørt før, men ikke desto mindre er det et gammelt ordsprog, men det er os en sandhed.

Det var en af de fedeste og bedste ting jeg gjorde for mig selv. Ved at finde mig nye venner der ikke købte stoffer eller festede hver weekend var med til at ændre mig gevaldigt, for nu hvor festerne ikke længere var der hvad skulle jeg så lave? Og stop med at komme de samme steder, prøv nogen nye steder ud, du kommer sikkert de samme steder og møder de samme mennesker, og hvis det hele føles unormalt og akavet i starten at komme nye steder og hellere vil tilbage til de gamle steder og de gamle venner, så bare rolig, det er fordi du prøver noget nyt og det er din krop ikke vant til, men jo mere du gør det, desto mere normalt og naturligt bliver det for dig. 

Find en hobby

Chancen er at du sikkert allerede har lavet noget småtterier som du allerede er god til, men ikke har haft tiden til at tage seriøst nok, og nu er tiden inde til det du ikke længerere kommer til at lave det samme i weekenderne som du engang gjorde, det kan være at male, designe, spille computer, og hvis det er du ikke har fundet noget at bruge din ekstra fritid på, så er tiden inde til at du kan komme ud og prøve en masse ting som du måske fandt spændende førhen i tiden, er det ikke fedt?

Lav en liste

Lav en liste over årsager om hvorfor du aldrig vil vende tilbage igen og en liste over alle årsager til glæden ved hvorfor du er stoppet. Det kunne f.eks. være at en af årsagerne til at du var stoppet med at drikke eller indtage stoffer var fordi at du hadede den person de gjorde dig til, at du var fraværende og at de ødelagde dine forhold, det ved jeg i hvert fald at jeg selv var træt af. En årsag mere til aldrig at ville vende tilbage igen kunne f.eks. være at du aldrig rigtig vil kunne være tilgængelig for andre mennesker eller børn, måske dit eget barn? En årsag til hvorfor du er stoppet kunne være at du syntes at det var rart med din nye livsstil, den er måske mere i balance, stabiliseret og den tilbyder ikke nær så mange tømmermænd som din gamle og at der er glæde ved det. Jeg håber jeg har dannet et billede af hvordan listen skal være. Jeg har lavet et dokument som du kan printe ud og bruge ved at klikke her: Årsager over hvorfor jeg hader det og aldrig vil vende tilbage

Visualiser og forestil dig

Brug det her værktøj som jeg selv bruger for aldrig at vende tilbage til den livsstil eller forsætte ud af den.

Prøv og luk øjnene et øjeblik, tag en dyb indånding og forestil dig selv som et rart legende lille barn der gerne vil lege med sine forældre. Du har det godt ikke? Det er rart at lege, men dine forældre er der ikke, de er væk nu, og de er slet ikke tilstedeværende, de er slet ikke tilstedeværende for det lille legende barn fordi de har har for travlt med at drikke alkohol og være i et misbrug, du er usikker og utryg på hvor du har dem henne af, Du er rigtig bange og vil gerne trøstes, men der kommer ikke nogen, de ville hellere sidde og drikke end at trøste og være sammen med dig og de ville hellere bruge pengene på alkohol i stedet for legetøj til dig så du kunne have det godt. Hvordan har du det? Ubehageligt og ikke særlig rart vel? Prøv at lade alle de følelser fylde hele din krop, for en af de forældre bliver til dig, du kommer til at forvolde den smerte til et lille barn hvis du vælger flasken frem for barnet. Ikke særlig sejt vel? Ville du kunne leve med dig selv sådan? Nej vel? – Vis alkoholen og stofferne at du er bedre end dem. For det er du nemlig og det er pænt sejt.

VAR DETTE INDLÆG NYTTIGT FOR DIG?

DEL GERNE

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email