gæld fri
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest

Jeg har selv været i gæld

Dengang jeg fyldte 18 fik jeg lige omtrent 180.000,- udbetalt – Og de fik bare ben at gå på. 50.000 på en BMW, yderligere 50.000 på 2 Motocross cykler og en transporter og ja, kan sku ikke huske hvor resten blev af, sikkert byture, venner og alt andet gøjl.

Jeg endte med at sælge det hele igen efter et stykke tid og få mig en lejlighed som jeg os endte i gæld for, men som jeg os var god til at komme ud af + jeg havde taget et kviklån som tog over 5 år at afdrage, så det er en rigtig skidt ide med de lån + jeg havde SU lån oveni… Endte nok med i alt omtrent 50.000 i gæld.

Det første jeg gjorde var at skaffe mig et overblik over diverse kreditorer

Frem med breve, regninger på mail, rykkere og diverse andre poster som bøder fra politiet som jeg os havde.

 • Skriv alle poster ind i et excel ark. Herefter fandt jeg mig en afbetalings strategi. Snebold metoden, den kan man finde en masse om på google
 • Alle gældsposter startende med den laveste også ned af til den største. 
 • Start med at afbetale den laveste gældspost, som f.eks. 1500,- i bøde  fra politiet
 • Når den post er afbetalt kan du tage de 1500 og ligge oveni den næste post som du afbetaler på, osv.

Ring eller skriv til kreditorer

For mit vedkommende dengang ringede jeg eller skrev jeg til kreditorerne at jeg simpelthen ikke havde de beløb de krævede af mig, og førte en ordentlig samtale om vi ikke kunne finde ud af noget, som f.eks. de 14.000,- jeg havde skyldt for lejligheden, jeg havde både smadret en dør og ikke kunne betale husleje. Ejendomsselskabet tog det stille og roligt, og vi fik en afbetalingsplan på benene. Kreditorer vil helts have bare en lille smule penge, end slet ingen – Så de fleste kreditorer vil gå med til at finde ud af en aftale.

Sælg småting

Kom af med nogen af alle de ting der ligger og flyder. Og husk på at det kun er lige nu du skal leve lidt stramt, det er ikke for evigt. Lav et realistisk budget og husk at spare penge først, og bruge bagefter.

 • Sælg bilen, og køb en billigere en. 
 • Sælg din nye telefon og få en billigere en
 • Kig på diverse abonnementer, som mobil, bredbånd, Netflix, Spotify o.lign. Se om du kan eventuelt kan få billigere abonnementer, eller spørg dig selv om det virkelig er noget du i øjeblikket har brug for. 
 • Sælg nogen brugte ting.
 • Brug store kontanter i stedet for kort var os en af de ting jeg gjorde. 
 • Hold eventuelt med din bankrådgiver og hør om de har nogen gode muligheder. 
 • Slet Mobil bank, mobilepay, Apple Pay, og hvad der ellers er. 

For mit vedkommende satte jeg mig ned i et lorte 8kvm værelse hvor køkken og bad var delt med andre, og ikke særlig fedt. Jeg boede der i knap 2 år mens jeg havde min elevplads + jeg havde taget mig et ekstra arbejde som bartender Torsdag, Fredag og Lørdag. 

Så jeg havde en okay indkomst og en billige husleje på 1800,- mener jeg det var i centrum af Kolding, og det gav mig muligheden for at komme af med rigtig mange små gældsposter i den periode. 

Hent eventuelt mere hjælp på denne side. 

Håber min artikel var ligeså nyttig for dig.

https://www.samlino.dk/blog/afvikling-af-gaeld-og-laan

VAR DETTE INDLÆG NYTTIGT FOR DIG?

DEL GERNE

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email